Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nejlepší umístění výškových repro

o Navštíveno 6031x o
o 04.05.2010, 22:42 | dejvyxxx
čao chystám se zalaminovat si výškové repráky a chci se zeptat jestli máte vyzkoušené kam je nejlepší jej umístit? Jestli je dát tam jak sou originální nebo někam do pozice v A sloupku? Mají být blízko hlavy nebo jen na ní mířit? nebo dkyž jsou blízko jsou poté výšky nepříjmené a ostré? O svoje názory a zkušenosti se podělte ,Díky moc.

foto k příspěvku  od dejvyxxx

o 04.05.2010, 22:53 | prohifi.cz
kazde reproduktory to maji a chce to vyzkouset tve konkretni reproduktory na konkretnim zbytku tvoji sestavy, ale co mam tak zkusenosti, nejlepe to vzdy hralo v 1) nebo 5)
o 04.05.2010, 23:09 | dejvyxxx
jj právě sem slyšel že do toho A sloupku to je mnohem lepší než jako jsou originály v oblasti zrcátka.Tak uvidíme kdo s tím má ještě jaké zkušenosti.
o 04.05.2010, 23:21 | endru.ondra
Já je mam na 1 a mírně natočený na sebe, chtělo by to kompletně otočit na mě ale je to dobrá varianta a u octávky sem je měl taky na 1 a pohoda
o 04.05.2010, 23:24 | dejvyxxx
joo takže se zatím zdá hodit na číslo 1 a naotčit na sebe :) no uvidím ..jeste to vyzkouším..A má to někdo v těch A sloupkách??? zatím vypadá že to každý dává do trojuhelníku ?Možná nejlepší varianta tak uvidíme
o 04.05.2010, 23:44 | endru.ondra
nejlepší by bylo si sednout a dát si ty vejšky kam se ti se ti budou líbyt jak hrajou a máš to každymu sedí taky něco jinýho
o 04.05.2010, 23:54 | dejvyxxx
jj to zkusim samozřejmě..jen mně zajímá jak to má většina tady ,abych mohl mít ten výběr těch míst zúžený,třeba sem myslel že jej dám na pozici 2,3 ale zatím to tak nikdo nemá tak si můžu myslet že to byla blbost a když ani poslech nebude dobrej budu moct mít klid v srdci zalaminovat je třeba právě na pozici 1. ;) tak asi tak.
o 04.05.2010, 23:56 | swep
do trojuhelniku kdyz je das, tak jsou pomerne nizko, takze i scena je pomerne nizko, a zadruhe jsou docela blizko posluchači. Pokud je das do A-sloupku tak je mužes dát výš a dál. tím pádem se ti lehce vzdálí scéna a i zvýší. Ne vždy ale tomu je tak. Ideální je vyzkoušet si tu pozici. já jsem rozhodně pro variantu A-sloupek
o 05.05.2010, 00:50 | pepe689
5,5:-)))
o 05.05.2010, 01:27 | france
pánové jsem na autohifi a nebo an stránce kde si kazdej neco myslí?? trosku teorie by obcas nezaskodilo, na druhou stranu se nedivím, ze tu uz nikdo ze starých clenů moc neprospívá, protoze cist tu nekdere bludy je fakt o nicem

ale k veci optimální je vzdy poslouchat zvuk v přímám smeru, týká se to zejména pásma stredových a výškových kmitočdů, co se týce instalace v automobilu,m kde jsou podmínky realizce dané konstrukcí vozidla, i tam bychom se meli dezet zásad ktere se blíží ideálu. CO se týče zstavkby doupásmových reproduktorů, mely bychom se snaziz dosáhnout optimální kombinace smerování reproduktorů a moznostem zástavby, vseobecne ale platí že by mela být vzdálenost strebasoveého menice a vysokotonoveho menice co nebližší, z důvodu rozfázování. tolik alespon trosku te nejhrubší teorie, a k tomu co tu vetsina lidi provadí - tak to je proste casrto stavba na oko, a clovek co sem prijde pro radu castokrát neni schopen pobrat co vlastene je dobre a co spatne
o 05.05.2010, 07:47 | durus | Upraveno: 2010-05-05 07:48:11
mam v poz.1 a robi mi to problem s rozfazovanim voci stredobasu na del.frekv pravdepodobne => ostry neprijemny zvuk. ked polozim ruku na sklo k vyskacu, zvuk sa vyrazne zmeni (asi utlmenim nejakeho 1.odrazu od skla). skusal som TC ale tym som problem vyriesit nedokazal, takze nabuduce si urcite dam tu namahu a pohram sa zo smerovanim a umiestnenim vysiek,aj ked tych par pozici co su k dispozicii je aj tak malo na najdenie optimalneho umiestnenia.
o 05.05.2010, 09:05 | Milhauzz
France, nezbývá mi nic jiného, než s tebou souhlasit.

Nad umisťováním výškáčů jsem taky hodněkrát koketoval a budu to také zrovna řešit. Asi největší rozkol je v tom, jestli chci mít instalaci schovanou a výšky umístěné v oem držácích, nebo je mít někde jinde - buď pro oko nebo pro kvalitu zvuku.

Kolikrát je to pravda dilema, jestli mít výškáč na pozici 1, mít ho tak co nejblíž středobasu, ale smířit se s tím, že pak udělat dobrou scénu je buď otázkou aktivu s časovou korekcí nebo laborováním s výhybkou; nebo ho dát na pozici 5-6, ale s tím, že zde půjde jen a pouze o malou strmost (max 12 dB/oct - lépe však 6dB/oct) aby se zvuk "neroztrhl" a s celkem slušným fázovým posunem.

o 05.05.2010, 09:50 | hifim@ni@k
Já jsem pro A sloupek, výhody spíše převažují.

Pokud jde o dodržení vzdálenosti os měničů dle vlnové délky na dělící frekvenci, tak i umístění na trojůhelníček nic neřeší.
Pro děličku 3kHz je ta vzdálenost os měničů cca. 17cm, pokud si dobře vzpomínám. Už je to nějaká doba co jsem to počítal.
Z tohoto hlediska bude celkem jedno zda se jedná o trojůhelníček nebo A sloupek.
Hlavně v pasivu se toho moc vymyslet nedá. Kromě středobasu v palubce.

o 05.05.2010, 09:55 | dejvyxxx
Bude to zapojené aktivně ,díky za názory,zatím to vypadá, že většina z Vás se zastává volby v A sloupku.Takže uvidíme jestli ještě někdo má nějaké zkušenosti ,někdy příští víkend s tím budu laborovat sám a uvidím kde se mi to bude zdát nejlépe.Výhoda A sloupků je i v tom, že budu moct nechat originální výšky na svém místě jen je odpojit.
o 05.05.2010, 10:04 | Radeggast
5 - 5,5... :)Takže jako pepe...
o 05.05.2010, 13:50 | dejvyxxx
thanks...akorát sem to byl jen tak na zkoušku dávat tak různě po autě a příjde mi že z toho místa trojuhelníka to je takové nejasné ten zvuk,když sem je připevnil na A sloupek i třeba na zonu 3 tak mi přišel zvuk lepší,ale nejlíp to zaítm hrálo asi v čísle 5 s nasměrováním přímo na mou hlavu...
o 05.05.2010, 13:51 | dejvyxxx
btw,švagr má výšky zabudované ve stropě sem se dozvěděl..ještě sem to hrát neyslyšel a ani nevim jaký to muže byt poslech :)
o 06.05.2010, 22:20 | dejvyxxx
Domky budu lamonovat na umístění číslo 5 s naseměrováním na hlavu :) tak to znělo nejlíp tak doufám že se lamono povede,bude to asi opšt drbačka ....Tak pak hodim fotky
o 06.05.2010, 23:18 | junglist.cz
Co takhle vyhlásit za vítěze kompromis? A co je lepší? Fáfe, dělička, cool vizáž nebo směrovka?
o 06.05.2010, 23:52 | dejvyxxx
???
o 06.05.2010, 23:53 | DaveX
1 nebo 5
o 07.05.2010, 10:31 | Hanys73
já mám v nové instalaci výšky na pozici 1 :-)

foto k příspěvku  od Hanys73

o 07.05.2010, 13:33 | D-door
Dej je do A sloupku.Scena v pasivu se posune ale jako prvni bych stejne udelal pokus a nechal je tam kde budou nejlepsi:Hlavne dulezite je natoceni vysek.Jinak vse poseres.
o 08.05.2010, 22:50 | dejvyxxx
No zkoušení už probíhal několik hodin a natočení se mi zdálo, že nejlepší je když to hraje na moje ucho respektive hlavu.Když je to natočený moc do prostředka,příde mi že to není takové,nevěřil bych že nasměrování u těch vejšek bude tak znát..Tak doufám že sem to nasměrování trefil dobře..Tak uvidíme až bude hotový laminátový domek v A sloupku..:))
o 09.05.2010, 01:49 | noclue
dobre znelo 4,5,6
o 09.05.2010, 22:27 | dejvyxxx

o 09.05.2010, 22:29 | dejvyxxx
Tak momentálně je na to hozený stříkací tmel,zejtra se bude ještě do tmelovávat brousit a brousitttt..nakonec znova plničem jemný smirgl a nakonec barva +lak.:) Uvidíme vidíme,ale pěkná drbačka..Celý víkend sem dělal jen tohle a ještě to není hotovy,ale myslim že výsledek by mohl stát za to ;)
o 09.05.2010, 23:35 | noclue
dejvy: ked presnejsie nanesies tmel, nemusis tolko brusit
o 10.05.2010, 09:22 | DaveX
dejvyxxx: já taky zkoušel morely natočit na sebe, ale nakonec jsem to umístil cca doprostřed, protože na sedadle spolujezdce to nebylo moc dobré. Jezdím 80% času ve dvou lidech, tak proto. Ale úplně hrozné to nebylo. Momentálně mi to vyhovuje s natočením na ten střed. Nezdá se mi, že by hrály výšky rozdílně, ale souměrně.
o 10.05.2010, 10:09 | dejvyxxx
Jasný no..já tot aky nemám uplně extrémně a sobecky na mně :D Mám spíš takový kompromis ;)
o 10.05.2010, 22:39 | dejvyxxx
Dneska šel na to lak,zítra ještě doděláme abudem dávat do autíčka :)

o 11.05.2010, 10:23 | DaveX
Jinak pěkná prácička :)
o 11.05.2010, 15:18 | hifim@ni@k
Myslím, že toho laku budeš litovat. Bude se parádně odrážet v předním skle a prd uvidíš. Navíc je to další odrazová plocha. Použil bych spíše koženku, nebo například Alcantaru.
o 11.05.2010, 22:19 | dejvyxxx
Zejtra dám fotky,ale na fotce je to mokrý..jinak ve skutečnostije to spíše matná metalíza..není to vůbec zlý..;)
o 12.05.2010, 10:17 | D-door
Strikane na trave??No hodne profi:o)
o 12.05.2010, 10:20 | D-door
Ono je vzdy lepsi nechat srikacak poradne zaschnout tak neni realne to udelat vse do 24hodin.
o 12.05.2010, 12:15 | dejvyxxx | Upraveno: 2010-05-12 12:16:53
Tak tak strikal sem to na zahradě,dílnu na to hold nemam,jinak dnes slunečný den a ani jeden odlesk-viz hifimaniak,uplně bezproblému,jinak po nastříkání stačí vyčkat 2-3 hodiny a je to suché.Domky jsou zbroušený do hladka smirglem č. 1500 pod vodou,šel tam tmel se sklem hrubej tmel a nakonec jemnej tmel + plnič-stříkací tmel. Výšky jsou nasměované tak jak sem chtěl,ale dají se ještě regulovat protože jsou v kloubním pouzdru.Když už nebudete chtít chválit tak aspoň moc nekritizuájte :D no a nebo klidně jo,mně se to stejně líbí :D

o 12.05.2010, 12:17 | andreas
mě se to líbí, bez dílny made in home, super. to se právě cení...
o 12.05.2010, 12:21 | dejvyxxx

o 12.05.2010, 12:22 | dejvyxxx
díky ;) nejsem ani nějaký lamonvací odborník, je to teprv moje druhá práce,ale člvoěk se pořád zlepšuje a než budu dělat doorboardy tak se to snad pořádně naučim ;)
o 12.05.2010, 15:31 | endru.ondra
me se to libi za me palec nahoru
o 12.05.2010, 18:58 | Hanys73
paráda ;-)
doorboardů se neboj, mě se zdály lehčí než výškáče :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3739 sekund.